Reactie gemeente op steekpartij

Wij zijn ontzettend geschrokken van het neersteken van ons raadslid Marian Segers. Tegelijkertijd zijn we dankbaar en opgelucht dat ze stabiel en buiten levensgevaar is. Marian wordt omringt door goede medische zorg.

In een relatief rustige gemeente als Beemster komt een dergelijke gebeurtenis uiteraard als een schok. Daarom bracht burgemeester Joyce van Beek donderdagmiddag nog een bezoek aan buurtbewoners aan het Zuiderpad in Zuidoostbeemster, de straat waar het voorval heeft plaatsgevonden, om naar bewoners te luisteren en hen waar mogelijk te steunen.

Vrijdagmorgen zijn college, raadsfracties en aanwezige medewerkers van de gemeente bij elkaar geweest om met elkaar te praten over wat er is gebeurd. Hieraan was behoefte en men kon op deze manier steun bij elkaar vinden.

Om het onderzoek van de politie en hun speurtocht naar de dader niet te verstoren, doen wij verder als gemeente vooralsnog geen verdere mededelingen.

Het onderzoeksteam van de politie roept getuigen op zich te melden via: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Of vul het online formulier in: www.meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden