Opnieuw veel animo voor groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie

Er blijkt opnieuw veel interesse in de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Noord-Holland. Inmiddels hebben bijna 3.000 inwoners van de provincie Noord-Holland zich aangemeld als deelnemer.

De inschrijving voor de actie sluit op 11 mei. Heeft u ook interesse? Vrijblijvend inschrijven kan via www.SamenZonneEnergie.nl.

Dit is de vijfde groepsaankoop van SamenZonneEnergie waaraan inwoners van Noord-Holland kunnen deelnemen. “Wij zijn blij met het mooie aantal inschrijvingen tot op heden,” zegt Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie, “want hoe meer mensen zich inschrijven voor de groepsaankoop, des te sterker staan we om een goed aanbod voor alle deelnemers te bedingen.”

Wethouder Dick Butter: “Gemeente Beemster stimuleert het opwekken van duurzame energie onder haar inwoners. Daarom steunen wij deze actie voor de groepsaankoop van zonnepanelen. Alle Beemsterlingen die dakeigenaar zijn, of toestemming hebben van hun verhuurder, kunnen deelnemen. Ik nodig bewoners van harte uit om zich ook in te schrijven voor de actie, want hoe meer deelnemers, hoe beter het aanbod. Daarnaast maken zonnepanelen gemeente Beemster duurzamer, voor ons een belangrijk speerpunt.”

Verduurzaming en financieel aantrekkelijk

De interesse in het opwekken van eigen duurzame energie is begrijpelijk. Gemiddeld verdienen zonnepanelensystemen zich in 6 tot 10 jaar volledig terug en de systemen gaan minimaal 25 jaar mee. Een investering in zonnepanelen rendeert daarom aanzienlijk beter dan een gemiddelde spaarrekening. Bovendien wekken zonnepanelen groene stroom op, waardoor een zonnepanelen-eigenaar bijdraagt aan een duurzamere omgeving.

Veiling onder gekwalificeerde leveranciers

Op 12 mei organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. Deze leveranciers mogen niet zomaar meedoen, maar doorlopen eerst een uitgebreid kwalificatieproces. “Kwaliteit staat altijd voorop”, aldus Kremer. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet alle deelnemers een aanbod voor een zonnepanelensysteem op maat.

Laatste kans om nog mee te doen!

Wie nog wil aanhaken bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich deze week nog inschrijven. Dit kan tot uiterlijk 11 mei via www.SamenZonneEnergie.nl.