Groepsaankoop zonnepanelen voor inwoners van start

SamenZonneEnergie organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop voor zonnepanelen in de provincie Noord-Holland. Gemeente Beemster ondersteunt dit initiatief, samen met 10 andere Noord-Hollandse gemeenten.

Alle inwoners van de provincie Noord-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer van de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen alle geïnteresseerden een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem.

Wethouder Dick Butter: “Gemeente Beemster stimuleert het opwekken van duurzame energie onder haar inwoners. Daarom steunen wij deze actie voor de groepsaankoop van zonnepanelen. Alle Beemsterlingen die dakeigenaar zijn, of toestemming hebben van hun verhuurder, kunnen deelnemen. Ik nodig bewoners van harte uit om zich ook in te schrijven voor de actie, want hoe meer deelnemers, hoe beter het aanbod. Daarnaast maken zonnepanelen gemeente Beemster duurzamer, voor ons een belangrijk speerpunt.”

Noord-Holland al 65.000 panelen rijker door SamenZonneEnergie

Alleen al in de provincie Noord-Holland hebben inmiddels 6.943 huishoudens meer dan 65.000 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. De verklaring voor het succes is volgens projectmanager Kirsten Kremer te vinden in de voordelen die je kunt behalen met een groep. “Samen kun je een aanzienlijke groepskorting krijgen op kwalitatief hoogwaardige materialen. Daarnaast voorzien we deelnemers van objectieve en heldere informatie, zodat zij een overwogen keuze kunnen maken.”

Vrijblijvend inschrijven

Wie benieuwd is naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kan zich tot en met 11 mei gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 12 mei organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt wint en doet de deelnemers een aanbod op maat.

Als een deelnemer besluit het aanbod te accepteren, dan wordt een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op.