College helpt mee met opknappen van pastorietuin De Johanneshof tijdens NLdoet

Het college van burgemeester en wethouders ging op vrijdag 11 maart 2016 aan de slag tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur stak het college, samen met andere vrijwilligers, de handen uit de mouwen om te zorgen dat de karakteristieke pastorietuin De Johanneshof er weer spik en span uitziet.
In de luwte van Westbeemster ademt pastorietuin De Johanneshof rust en harmonie. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers van stichting De Wereldtuin. Zij doen dit samen met mensen die graag buiten zijn. Het college hielp mee de tuin klaar te maken voor de komende evenementen, door houtsnippers op de paden te kruien en de moestuin te voorzien van een laag humus. Ook hielpen de burgemeester en wethouders met het timmeren van koude kweekbakken en compostbakken en maakten zij het tuinmeubilair schoon en knapten het waar nodig op.

Stichting De Wereldtuin

Stichting De Wereldtuin bevordert de saamhorigheid met het organiseren van ontmoetingsprojecten in De Johanneshof. De stichting organiseert tal van evenementen, zoals basisschoolleerlingen ervaring laten opdoen met het opkweken van planten en het beleven van seizoenen. Of denk aan ‘de pluktuin’, waarbij je in de zomermaanden een eigen veldboeket kunt samenstellen. Ook worden er groenten en kruiden gekweekt. In de Wereldtuin werken vrouwen uit verschillende landen en culturen samen. Wekelijks komen zij bij elkaar om in de tuin te werken en elkaar te leren kennen. Tijdens deze ontmoetingen worden verhalen, gewoonten, gebruiken en een ‘werelds’ gerecht met producten uit de tuin gedeeld.

Iedereen kan de tuin bezoeken of deelnemen aan projecten die starten op dinsdag 15 en donderdag 17 maart. Meer informatie? Neem snel een kijkje op www.johanneshof.nl