Vacature extern lid rekenkamercommissie Purmerend/Beemster

De rekenkamercommissie ondersteunt de gemeenteraad in zijn controlerende taak door onderzoek uit te voeren naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van het gemeentelijk beleid. Vanuit haar onafhankelijke positie onderzoekt de commissie of de maatschappelijke doelstellingen worden bereikt. De commissie voert jaarlijks twee onderzoeken uit.

De gemeenten Purmerend en Beemster hebben per 1 januari 2016 een gezamenlijke rekenkamercommissie. Daarbij is gekozen voor een gemengde rekenkamercommissie, samengesteld uit vier interne leden (raadsleden) en vijf externe leden waaronder de voorzitter van de commissie. Externe leden hebben affiniteit met Purmerend en/of Beemster, maar zijn niet direct actief in de lokale politiek of werkzaam voor een van de beide gemeenten (noch recent geweest). De rekenkamercommissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris, die in beginsel tevens de onderzoeken uitvoert.

De rekenkamercommissie zoekt een nieuw extern lid.

Het externe lid:

  • beschikt over analytisch vermogen
  • is positief kritisch
  • heeft affiniteit met het doen van onderzoek
  • heeft inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen
  • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • heeft opleiding en ervaring op minstens hbo-niveau
  • aantoonbare affiniteit met de gemeente Beemster is een pre.

Het externe lid wordt benoemd tot 1 maart 2022.

Externe leden ontvangen een vaste vergoeding van € 307,50 per maand en een reiskostenvergoeding conform de gemeentelijke regeling. In het geval dat externe leden worden ingezet bij de directe uitvoering van een onderzoek wordt een bescheiden uurvergoeding verstrekt.

Nadere informatie

Nadere informatie over de functie en procedure kan worden ingewonnen bij mevrouw A. Hiemstra, secretaris/onderzoeker van de Rekenkamercommissie, op telefoonnummer 06 26879573.

Reactietermijn

Sluitingsdatum van deze vacature is 21 januari 2016. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 3 februari in de avond en op vrijdag 5 februari in de ochtend.

U kunt solliciteren op deze functie door een motivatiebrief en CV te sturen naar de secretaris/onderzoeker van de Rekenkamercommissie:

Gemeente Purmerend
T.a.v. mevr. drs. A. Hiemstra
Postbus 15
1440 AA Purmerend.
U mag uw brief met CV uiteraard ook mailen: secretarisRKC@purmerend.nl

Geen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.