Resultaten Omnibusenquête 2015

Beemsterlingen geven hun gemeente een dikke voldoende

Een 8,3 is het rapportcijfer waarmee Beemsterlingen hun gemeente waarderen als plaats om in te leven. Zo blijkt uit de resultaten van de Regionale Omnibusenquête Beemster 2015 die onlangs zijn gepubliceerd. ‘Met zulke tevreden inwoners ligt de lat hoog. Aan het college dus de taak om het niveau van onze voorzieningen goed te houden en waar mogelijk te verbeteren,’ zo zegt burgemeester Joyce van Beek. 

In 2013 is de laatste keer een Regionale Omnibusenquête georganiseerd. Dit jaar namen ruim 400 Beemsterlingen de moeite om de uitgebreide vragenlijst over allerlei verschillende onderwerpen in te vullen. 

Ook de sociale samenhang in de buurt scoort met een 7,2 bovengemiddeld. Acht van de tien inwoners vindt dat er voldoende plekken in hun gemeente zijn waar zij andere mensen kunnen ontmoeten. Driekwart van de inwoners vindt dat zij voldoende kunnen meedoen op het gebied van (vrijwilligers)werk, opleiding en deelname aan sport en cultuur.

Aandachtspunten blijken uit de Omnibusenquête vooral uit de top drie van veel overlast: ‘te hard rijden’, ‘hondenpoep’ en ‘parkeren’. Ook geven Beemsterlingen een minder hoog cijfer voor het onderhoud van het groen en de tijd die het duurt voordat dingen hersteld worden. 
Burgemeester Van Beek: ‘Met deze aandachtspunten gaan we aan de slag, want hier ligt duidelijk ruimte voor verbetering.’

De burgemeester dankt alle deelnemers voor het invullen van de vragenlijst: ‘Het onderzoek is een waardevolle bron van informatie voor de gemeente Beemster. Het geeft ons een goed beeld van waar we staan als gemeente: wat gaat al goed en wat vraagt nog extra aandacht?’