Beemster sport- en cultuurprijs 2016

In maart 2016 reikt de gemeente Beemster voor de 14e keer de Beemster sportprijs en voor de 8e keer de Beemster cultuurprijs uit.

De Beemster cultuurprijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die op het brede gebied van cultuur een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd die toonaangevend kan worden genoemd voor de Beemster gemeenschap of die de uitstraling van De Beemster heeft buiten zijn grenzen.

De gemeente wil met de uitreiking van de sportpenning aandacht schenken aan de sportbeoefening. De sportpenning 2016 wordt gegeven over de sportprestaties van 2014 en 2015 en wordt in verschillende categorieën uitgereikt: een sportieve prestatie, een aanstormend talent en een bijzondere categorie.

Wie verdient volgens u de Beemster sportpenning of cultuurprijs 2016?

De jury’s van de sportprijs en cultuurprijs vragen u kandidaten voor te dragen voor de prijzen. Voor de aanmelding van een kandidaat moet een formulier ingevuld worden, deze staat onderaan deze pagina.

Categorieën Sportprijs

 • Sportpenning voor sportieve prestatie
  In de categorie sportpenning voor sportieve prestatie gaat het om een uitzonderlijke sportprestatie, individueel dan wel in teamverband waar een voorbeeldfunctie vanuit gaat.
   
 • Aanstormend talent
  Misschien kent u wel iemand die nog geen Europees kampioen of Nederlands kampioen is geworden afgelopen 2 jaar, maar de potenties heeft om heel groot te worden, individueel of binnen in een team. Dan kunt u deze persoon aanmelden voor aanstormend talent, zodat wij hem of haar een aanmoedigingsprijs kunnen geven.
   
 • Bijzondere categorie
  In de bijzondere categorie worden mensen in het zonnetje gezet, vrijwilligers of sporters, voorbeelden uit het verleden zijn: secretarissen en sporters met een beperking. Of bij deze categorie gaat het om een bijzondere sportprestatie die bijvoorbeeld in het kader van een goed doel is ondernomen. In 2014 ging de prijs naar de deelnemers van Alpe d’HuZes.

Categorieën Cultuurprijs

 • Cultuurprijs
  De Beemster Cultuurprijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die op het brede gebied van cultuur een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd die toonaangevend kan worden genoemd voor de Beemster gemeenschap of die de uitstraling van De Beemster heeft buiten zijn grenzen. De reikwijdte van de Beemster Cultuurprijs is groot en beslaat alle facetten van haar gebied. Projecten op het gebied van beeldende kunst, scheppende kunst, podiumkunst, letteren en architectuur kunnen voor de prijs in aanmerking komen. De prijs wordt niet postuum uitgereikt.
   
 • Stimuleringsprijs
  In 2010 heeft de jury van de Cultuurprijs voor het eerste de stimuleringsprijs aan jong talent uitgereikt. Deze prijs wordt alleen uitgereikt indien hier voldoende aanleiding toe is.  De prijs kan alleen worden uitgereikt aan iemand tot 25 jaar. De jongeren zijn op hun eigen wijze bezig cultuuruitingen in te vullen. Vooral de vele mogelijkheden die de meest uiteenlopende elektronische hulpmiddelen en computers bieden, zet hun creativiteit op een andere en vaak vernieuwende of originele wijze aan het werk.

De jury’s zullen een keuze maken uit de voordrachten en uiteindelijk een kandidaat voor de prijs nomineren. Het college van burgemeester en wethouders kent de prijzen toe.

U kunt uw nominatie voor de sportprijs en/of de cultuurprijs, met motivatie, vóór 1 november 2015 indienen met onderstaande formulieren: