Kom niet thuis in een leeg huis

De politie en gemeente willen voorkomen dat Beemsterlingen tijdens hun vakantie slachtoffer worden van inbraak. Daarom neemt gemeente Beemster deel aan de landelijke zomercampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’ van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Inbrekers gaan niet met vakantie. Sterker nog, ze werken hard door, omdat ze weten dat bewoners lange tijd van huis zijn. Vaak is het eenvoudig om deze ‘verlaten’ woningen te herkennen, zeker voor de getrainde ogen van een inbreker.

Nuttige preventietips

Voorkomen is lastig, maar inwoners kunnen maatregelen nemen tegen inbraak. Zo kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat het huis geen verlaten indruk maakt.

Enkele preventietips:

  • Pak de caravan niet in op de eigen oprit, maar op een parkeerplaats in de buurt.
  • Vul de ‘burenkaart’ in op www. beemster.net/inbraakpreventie, zodat buren op de hoogte zijn en een oogje in het zeil kunnen houden.
  • Vraag buren of zij hun auto af en toe op de oprit parkeren.
  • Laat planten gewoon in de vensterbank staan en vraag buren of ze deze water geven.
  • Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting.
  • Laat post uit de brievenbus/van de deurmat halen en uit het zicht leggen.
  • Bedenk bij berichtjes op Facebook of Twitter dat inbrekers ze ook lezen.

Op www.beemster.net/inbraakpreventie staan meer tips en informatie over deze campagne.

Landelijke campagne

De gemeente, politie en woningcorporaties werken hard aan een schone, hele en veilige woon- en leefomgeving. Deelname aan de zomercampagne van het CCV is een van de vele inspanningen om gemeente Beemster veiliger te maken. In het kader van de campagne deelt de gemeente tijdens de zomer speciale bagagelabels uit bij het ophalen van het reisdocument.