Opening tentoonstelling ‘Elevatie'

Op donderdag 13 februari 2014 opende wethouder J.C. Klaver in de hal van het gemeentehuis in Middenbeemster de tentoonstelling 'Elevatie'. De tentoonstelling bestaat uit linodrukken en knipsels van beeldend kunstenaar Miep Spée.

De titel van de tentoonstelling, 'Elevatie', is ontleend aan de titel van een serie werken van Miep Spée. Elevatie betekent heffing, verheffing, een beweging omhoog of een toestand waarin iets al is opgetild. Tevens verwijst elevatie naar een gemoedsaandoening bij een ervaring van geluk of schoonheid.

De kunstenaar vindt haar onderwerpen dicht bij huis, zoals het weidse, strakke, vlakke en met rechte sloten doorsneden landschap van De Beemster. Karakteristieke elementen van het Beemster landschap worden gecombineerd met een tegenvorm, waardoor er in het werk dynamiek ontstaat en een nieuwe beeldende werkelijkheid zichtbaar wordt.

De tentoonstelling 'Elevatie' is tot en met eind maart te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis, Rijn Middelburgstraat 1 in Middenbeemster.
De hal is open op maandag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 19.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.