Fusie

In de raadsvergadering van 9 januari 2018 heeft de gemeenteraad van Beemster besloten dat zij een bestuurlijke fusie met Purmerend wil realiseren in de komende raadsperiode. Om tot die fusie te komen, gaan beide gemeenten in gesprek met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, de gemeenteraden van Beemster en Purmerend, en omliggende gemeenten in Zaanstreek-Waterland.

Herindelingsontwerp Beemster en Purmerend

 

Toekomstig Purmerend

26 maart 2019

Waardevol Beemster

 

Waardevol Beemster in beeld

De komende jaren werkt de gemeente Beemster toe naar de fusie met de gemeente Purmerend. Daarom is de gemeente gestart met het proces ‘Waardevol Beemster’ in november 2018. Wat maakt de Beemster nu zo uniek? Het antwoord hierop is voor iedereen anders. Twaalf enthousiaste ambassadeurs zijn samen met de gemeente opzoek gegaan naar deze antwoorden. Al deze waarden zijn gebundeld in het Waardevol Beemster boek dat op 26 maart 2019 is gepresenteerd.

De waarden zijn belangrijke bouwstenen voor het herindelingsontwerp van de nieuwe gemeente. Dit ontwerp ligt in het najaar 2019 ter inzage.

14 februari 2019

Burgemeesters Joyce van Beek en Don Bijl planten samen een boom

16 juli 2018

Beemster en Purmerend verder met fusieproces

Beemster en Purmerend zijn uit de impasse die was ontstaan na het gesprek over de fusievarianten. In de afgelopen periode hebben de colleges van beide gemeenten uitvoerig met elkaar gesproken over de betekenis van de fusievarianten.

Lees verder

Informatieavonden maart 2018

Meest gestelde vragen en antwoorden

Klik hier voor de vragen en antwoorden.

Raadsbesluit 9 januari 2018

Ga naar raadsbesluit 9 januari 2018 en de bijlagen

Financiën

Overzicht ontwikkeling financiën

In dit kort overzicht staat een vergelijking opgenomen tussen kenmerken van Purmerend en kenmerken van Beemster. Het gaat om aantallen en financiële gegevens. Als er een datum achter staat is dat de peildatum, de datum waarop het gemeten is.

Eerder gepubliceerde nieuwsberichten

Waarden Beemster gebundeld in boek aangeboden aan burgemeester Van Beek

Burgemeester Van Beek start ophalen van de waarden van Beemster

Raad Beemster stemt in met fusie

Ambtelijke samenwerking