World Cleanup Day 2019

Op 21 september is het World Cleanup Day en wordt er in zo’n 160 landen in de wereld zwerfafval geruimd. Ook in Beemster doen we hier aan mee; samen met de inwoners maken we de watergangen (sloten en vaarten) schoon. Ook u kunt meedoen! Het centrale opstappunt is de haven van Purmerend. Daar wordt om 10.00 uur het startschot gegeven door de wethouders Paul van Meekeren van Purmerend en Aagje Zeeman van Beemster.

Unieke ervaring

Tijdens dit evenement worden kano’s en SUPs beschikbaar gesteld, inclusief schepnet, vuilniszakken en andere benodigdheden om zoveel mogelijk zwerfafval op te vissen. Om 10.00 uur gaan we van start en uiterlijk 12.00 uur is iedereen weer welkom bij het startpunt. Daar wordt koffie en koek uitgedeeld, plus een leuk cadeau voor elke groep of gezin als aandenken.

Samen maken we het verschil

De gemeente werkt voor deze World Cleanup Day nauw samen met Schoner Noord-Holland, dat zich inzet voor een (zwerf)afvalloze provincie. Daarnaast zorgen Stichting Jeelink voor de koffie en koek, Soda Stream voor de cadeautjes en Spurd en El Kombi Sup voor de kano’s en SUPs. Zo maken we samen het verschil.

Doet u mee?

Aanmelden kan via www.schonernoordholland.nl. Klik op de World Cleanup Day en u wordt doorgelinkt naar het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en verdere informatie.