Wilt u in de toekomst een sociale huurwoning of heeft u die nu?

Schrijf u in voor 1 juli

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

Als gevolg van de nieuwe Huisvestingswet mogen gemeenten in de regio minder sociale huurwoningen reserveren voor eigen inwoners of voor mensen die in de buurt werken. Vanaf 1 juli 2015 worden sociale huurwoningen van corporaties daarom alleen nog toegewezen op basis van inschrijfduur bij WoningNet. 15% van het aanbod wordt verloot. Op dit moment worden woningen nog toegewezen op basis van inschrijfduur óf woonduur: hoe lang iemand een zelfstandige woning (koop of huur) bewoont in de regio.

Inschrijven vóór 1 juli 2015

Woont u in Beemster en wilt u (in de toekomst) in aanmerking komen voor een sociale huurwoning? Schrijf u dan vóór 1 juli in bij WoningNet, zodat uw woonduur omgezet kan worden in inschrijfduur. Want hoe meer inschrijfduur u heeft, des te groter de kans op een sociale huurwoning. Woonduur speelt straks namelijk geen rol meer. Dit geldt zowel voor huurders als voor mensen die een koopwoning achterlaten.

Lees alle informatie op www.woningnetregioamsterdam.nl. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en uitgebreide informatie.