HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

Wethouders bezoeken scholen in het kader van Warmetruiendag

Isoleren kun je leren

Vrijdag 15 februari was Warmetruiendag. Een initiatief van Klimaatverbond Nederland om energiebesparing in het zonnetje te zetten. De gemeenten Beemster en Purmerend hechten veel waarde aan duurzaamheid, en besteden dus graag aandacht aan Warmetruiendag. Vrijdag 15 februari ging de verwarming in het stadhuis daarom naar beneden en Jos Dings, wethouder Beemster en Paul van Meekeren, wethouder Purmerend gingen tijdens een bezoek in gesprek met basisschoolleerlingen over het thema duurzaamheid.

Donderdag 14 februari bezocht Jos Dings, wethouder duurzaamheid Beemster, de Lourdesschool in Westbeemster. Samen met kinderen uit de kleutergroepen praatte hij over tocht in huis, wat je hieraan kunt doen en waarom dit nodig is. Paul van Meekeren, wethouder duurzaamheid Purmerend, ging vrijdag langs bij de kinderen van groep 8 van OBS Wheermolen. Hij sprak met de leerlingen over duurzaamheid, en het belang van isoleren. Met het aantrekken van een warme trui isoleer je in feite je lichaamswarmte. Door de verwarming lager te zetten en een warme trui aan te trekken, gaan we energieverspilling te lijf en verlagen we de CO2-uitstoot met maar liefst 6% per graad die de verwarming lager wordt gezet. Van Meekeren: “Van het isoleren van jezelf met een warme trui, leg je snel de link naar het isoleren van woningen. Door in huis energiebesparende maatregelen te treffen zetten we een goede stap op weg naar een duurzaam Purmerend. Daarnaast proberen we ook duurzame energie op te wekken door te blijven investeren in de biowarmtecentrale en door het plaatsen van zonnepanelen op daken te faciliteren.”

Woningisolatie

Jos Dings: “Nieuwe woningen in Beemster (en Purmerend) worden zoveel mogelijk gasvrij, en met goede isolatie gebouwd, zodat de verwarming minder hoog hoeft te worden gezet en minder vaak aanstaat. Maar woningeigenaren of huurders kunnen ook zelf maatregelen toepassen voor een beter isolatie van hun woning. Met een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-, vloerisolatie of HR++ glas bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu.” Met duurzaamheidssubsidies ondersteunen de gemeentes deze maatregelen. Meer informatie hierover is te lezen op de websites van de gemeentes. Ook op www.duurzaambouwloket is veel informatie te vinden. Huurders kunnen voor tips terecht op www.huurwoningen.nl.