Werkzaamheden bij en rond tennisvereniging Beem-Star

Tennisvereniging Beem-Star in Middenbeemster heeft afspraken met de gemeente gemaakt over renovatiewerkzaamheden op het tenniscomplex. Zo worden onder meer de velden vervangen. Ook rondom het complex gebeurt één en ander. Hieronder leest u er alles over.

De werkzaamheden kunnen ieder moment starten. Wat gebeurt er zoal?

Tegelpad wordt aangepakt

Het tegelpad tussen de tennisvereniging en de voetbalvereniging wordt opnieuw bestraat. Daarmee wil de gemeente de wateroverlast bij hevige regen oplossen. Het opnieuw bestraten betekent wel dat het tegelpad een poosje niet toegankelijk is. De doorgang naar De Kloek en bedrijventerrein Insulinde blijft open.

Nieuwe velden, hekwerk en veldverlichting

Allereerst vervangt de tennisvereniging de velden waarop gespeeld wordt. Daarnaast past Beem-Star het hekwerk bij de hoofdingang aan. Hiermee wil de vereniging vandalisme voorkomen en de veiligheid verbeteren. Ook komt er mogelijk modernere veldverlichting met LED-lampen. Met Beem-Star is afgesproken dat zij over de eventuele ingebruikname van de nieuwe lichtinstallatie eerst overleg met omwonenden voert.

Bomen

Aan de zuidkant van de tennisvereniging in de groenstrook van de Rijperweg staan een aantal hoge bomen. Op verzoek van Beem-Star worden deze weggehaald. Bladval veroorzaakt namelijk gladheid en alg-groei op de tennisbanen. Dit kan lelijke blessures opleveren voor tennissers.