Werkzaamheden aan bushaltes Zuidoostbeemster

Bus 305 rijdt sinds juli vorig jaar over de Purmerenderweg, maar er waren nog geen haltes waar de bus kon stoppen. Daar komt binnenkort verandering in. Eind deze week plaatst de gemeente Beemster aankondigingsborden voor het werk aan de haltes. Op maandag 25 november beginnen de werkzaamheden aan de bushaltes.
 
Bewoners worden verzocht om geparkeerde auto’s op de plekken van de werkzaamheden uiterlijk maandagochtend 25 november om 7:00 uur weg te halen. De werkzaamheden beginnen die ochtend en duren zo’n 2 weken. Er komen twee bushaltes aan de Purmerenderweg. De halte voor de bus naar Amsterdam is een tijdelijke halte. Deze komt ter hoogte van het Zuiderpad. De andere kant op komt een definitieve en toegankelijke bushalte ter hoogte van het Middenpad.

Purmerenderweg bereikbaar

De werkzaamheden vinden overdag plaats op beide locaties tegelijkertijd. Er worden verkeersmaatregelen genomen op de plekken waar gewerkt wordt. Hierdoor hoeft de Purmerenderweg niet geheel afgesloten te worden, maar blijft deze open voor al het verkeer. Bij de start van de werkzaamheden staan er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Fietsenstalling

De afgelopen weken is PFAS veel in het nieuws geweest. Dit is een verzameling chemische stoffen die op veel plekken in Nederland in de grond zit. Dit is ook het geval op de locatie waar het fietsparkeren is gepland. Hierdoor is het nu niet mogelijk om op deze locatie werkzaamheden in de grond uit te voeren. In december volgen aanvullende richtlijnen voor het omgaan met PFAS. Daarna bekijkt de gemeente wat er nodig is om alsnog het parkeren van fietsen mogelijk te maken.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 15 december stopt de bus bij de haltes. Die dag gaat de nieuwe dienstregeling van EBS in. De 305 stopt dan in beide richtingen op de haltes aan de Purmerenderweg. Reizigers kunnen hun reis plannen via de website van EBS, www.ebs-ov.nl.