Wat is Meld Misdaad Anoniem

Stelt u zich eens voor: op het perceel van uw buren staat een grote schuur. Al enkele weken wordt dit verhuurd. ’s Ochtends ziet of hoort u niemand, maar ’s avonds is er volop bedrijvigheid. Veel getimmer en geboor. Na weken klussen is er opeens niemand meer te zien. Af en toe stopt er een auto, stapt iemand naar binnen, en na een half uur is hij weer verdwenen. Het kenteken heeft u wel eens opgeschreven maar u twijfelt om het door te geven aan de wijkagent. U wilt geen gedoe met die gasten, ze zien er toch wel onguur uit. Wie weet zijn ze wel een hennepkwekerij gestart, of worden er andere praktijken uitgevoerd die het daglicht niet kunnen verdragen.

Draag bij aan een veilige omgeving

Voor dit soort situaties, en nog veel meer uiteenlopende kwesties, is Meld Misdaad Anoniem de uitgelezen kans om uw zorgen anoniem te uiten. Dit najaar ondertekenden Karen Heerschop, burgemeester van Beemster, en Don Bijl, burgemeester van Purmerend, een overeenkomst die dit mogelijk maakt. Via Meld Misdaad Anoniem lever je anoniem een bijdrage aan de veiligheid in jouw omgeving. En dat woont prettiger.

Melder blijft altijd anoniem

Meld Misdaad Anoniem, ook wel M. genoemd, is een onafhankelijke organisatie waar u anoniem informatie door kunt geven over (ernstige) criminaliteit, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. M. is geen onderdeel van de politie maar wordt geëxploiteerd door de stichting NL Confidential. Als u melding maakt, worden uw gegevens dan ook nooit gedeeld met de politie of gemeente.

Meld misdaad anoniem: telefonisch of online

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000: op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om te melden via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. M. versleutelt uw melding en stuurt deze door naar o.a. de politie en de gemeente. Daarna wordt er nader onderzoek gedaan om de tip te verifiëren – de politie kan bijvoorbeeld niet direct een pand binnenvallen na één tip.

 

M. stuurt jaarlijks bijna 16.000 meldingen door naar de politie en andere partners. Mede dankzij deze informatie worden jaarlijks meer dan 1900 verdachten aangehouden en ruim 1600 misdrijven opgelost of voorkomen. Eén op de acht meldingen leidt tot een aanhouding. Dit betekent dus dat elke melding telt!

Veiligheid in Beemster staat voorop

In Beemster is het veilig wonen – maar dat betekent niet dat er geen criminaliteit plaatsvindt. De buitengebieden, met uitgestrekte velden en weinig bewoners, zijn helaas ook aantrekkelijk voor louche praktijken. Daarom roepen wij u op: heeft u iets gezien wat niet in de haak is? Meld het anoniem via M.

Meer weten? Kijk op meldmisdaadanoniem.nl.