Vragen of problemen? Bezoek van Wmo-consulent

We hebben allemaal wel eens dat het even niet mee zit of dat we onzeker zijn om de juiste beslissing te nemen. Wat is de beste schoolkeuze voor mijn kind, mijn kind wil niet eten, hoe los ik de problemen met mijn buren op, ik heb achterstand met het betalen van de huur of ik zou wel wat hulp in huis kunnen gebruiken. Op momenten zoals deze is het fijn om te weten dat er mensen zijn die naar je kunnen luisteren en je kunnen bijstaan met raad en advies.
 
De medewerkers van de zorgorganisaties Buurtzorg, Evean, stichting Mee, Zorgcirkel, SMD en WonenPlus, Familiehulp en de gemeente Beemster bundelen daarom hun krachten en kennis om u verder te helpen en je een luisterend oor te geven.
 

Wie kan hier allemaal gebruik van maken?

Elke inwoner van de gemeente Beemster kan hier gratis gebruik van maken.
 

Wanneer kan ik langskomen?

Bezoek het inloopspreekuur iedere tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur. De eerste bijeenkomst is donderdag 13 september.
Locatie: De inloop is in de bibliotheek in Middenbeemster (Tobias de Coenestraat 4).
 

Vragen over WMO, Wet langdurige zorg of de zorgverzekeringswet?

Op de bijeenkomst van donderdag 13 september is dit keer ook een Wmo-consulent aanwezig. Deze heeft een schat aan kennis over de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wet langdurige zorg of de zorgverzekeringswet. Bezoekers kunnen vragen stellen over welke zorg wanneer wordt ingezet, hoe en wanneer dat aangevraagd kan worden en wie daarbij kunnen helpen.