Vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Op vrijdag 25 april 2014 heeft burgemeester H.N.G. Brinkman van Beemster, ter gelegenheid van Koningsdag 2014, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan 4 Beemsterlingen.

Zij hebben deze onderscheiding ontvangen omdat zij zich jarenlang belangeloos, ieder op hun eigen manier, jegens de gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Deze personen zijn:    

Mevrouw D. Molenaar-Ubbels

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijzondere en langdurige (bestuurlijke) vrijwilligers verdiensten gedurende meer dan 60 jaar voor de Beemster gemeenschap op zowel maatschappelijk, sportief als cultureel gebied. Mevrouw Molenaar blies Beemsters Welvaart in de jaren 70 nieuw leven in en was als penningmeester 20 jaar actief voor Turnvereniging Hercules.  

De heer P.J. Stroet

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de Beemster gemeenschap gedurende meer dan 50 jaar voor talloze verenigingen binnen, maar ook buiten de Beemster op maatschappelijk, kerkelijk en agrarisch gebied. De heer Stroet stond als bestuurder aan de wieg van het Agrarisch Museum waar hij tot op heden werkzaam is als vrijwilliger.

Mevrouw C.A. Mooij-Groot

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijzondere en langdurige vrijwilligers verdiensten voor de Beemster gemeenschap op zowel maatschappelijk, kerkelijk, sportief als cultureel gebied.

De heer J.P. Köhne

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige grote vrijwillige inzet voor de Beemster gemeenschap op zowel maatschappelijk, sportief als agrarisch gebied. De heer Köhne was onder andere voorzitter van de Stichting Beemster Gemeenschap en heeft zitting in het hoofdbestuur van SV Beemster.