Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Op woensdag 26 april 2017 reikte burgemeester A.J.M. van Beek ter gelegenheid van Koningsdag 2017 een Koninklijke onderscheiding uit aan 4 Beemsterlingen. Zij ontvingen deze onderscheiding omdat zij zich jarenlang belangeloos, ieder op hun eigen manier, voor de gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Alle gedecoreerden werden door burgemeester Van Beek met een bus opgehaald en verrast, waarna in het gemeentehuis de Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt.


Foto: Christy Rijser

Deze personen zijn:

De heer H.W.E.Ö Heijmans (1945)

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de samenleving gedurende meer dan 30 jaar. De heer Heijmans was onder andere vrijwilliger bij de Muziekschool Waterland, Kinderkoor ‘De Kickers’ en het Nederlands Kinder Theater. Hij is tevens voorzitter van de WMO cliëntenraad geweest, alsmede raadslid voor D66 Beemster. Hij is nog steeds actief als vrijwilliger bij de Vereniging Buurtbus Beemster, Stichting Beemster Hart Safe, avondschool ‘De Sprankel’ en D66 Beemster.

Mevrouw M. Kooiman-Verblaauw (1939)

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Kooiman is al 38 jaar als vrijwilliger verbonden aan de Prinsenstichting te Purmerend. Bij deze instelling voor mensen met een verstandelijke beperking begeleidde ze de cliënten tijdens het zwemmen in het voormalig zwembad De Wilgenhoek te Zuidoostbeemster. Tevens is zij hier actief voor de kookclub. Daarnaast was zij bestuurslid van Tennisvereniging LTC Beemstar, ze was actief bij de Beemsterruiters in de kantinecommissie, als ook bij de Toneelvereniging Middenbeemster.

De heer C. Roet (1951)

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Roet doet al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk. Hij was en is actief betrokken bij: de Herculesloop in Middenbeemster, museum Betje Wolff, de Open Tuinendagen in Beemster, molen De Nachtegaal en bij de Weegbrug Beemster. Daarnaast is hij samensteller en beheerder van een rijk historisch archief over de Beemster waar derden zo nu en dan dankbaar gebruik van maken. Zijn fotopresentaties voor scholen en verenigingen zijn zeer waardevol.

De heer R. Strijker (1961)

Is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de gemeenschap gedurende ruim 20 jaar in verschillende bestuurlijke functies bij overheids- en semi-overheidsinstellingen. Als financieel adviseur en lid van de technische bouwcommissie was hij nauw betrokken bij het 15-jarige project ‘nieuwbouw bij de Keyserkerk’ te Middenbeemster. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de nieuwbouw van kinderdagverblijf Ootje Tontel. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat, met de restauratie en in gebruikneming door bewoners van Breidablick van de Kosterij in Middenbeemster, het beoogde maatschappelijke doel van deze locatie, is behaald.