Tijdelijke werkzaamheden op NAM-locatie Havermeerweg

Op 21 oktober start NAM met de uitvoering van tijdelijke werkzaamheden op de gaswinning- en behandelingslocatie aan de Havermeerweg in Beemster. Het betreft hier voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de in dit voorjaar op deze locatie geboorde put in gebruik te kunnen nemen. 

Om de put in gebruik te kunnen nemen moet een productie unit worden geplaatst. De voorbereidende civiele werkzaamheden starten deze week. Zodra die werkzaamheden zijn uitgevoerd zal NAM de nieuwe put ook testen. Dit zal vermoedelijk halverwege november zijn en hiervoor verschijnt een tijdelijke testinstallatie op de locatie. 

Affakkelen

Bij de test wordt gedurende een aantal uren gas afgefakkeld door middel van een kleine fakkelinstallatie van drie à vier meter hoog. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en kunnen ook ’s-avonds en in de nacht plaatsvinden. Na het uitvoeren van de test wordt de testinstallatie weer van de locatie verwijderd. Wanneer alle tests zijn uitgevoerd kan de nieuwe put worden aangesloten op het bestaande gasbehandelingssysteem en in gebruik worden genomen. 

Bron: NAM