Start scootmobiel- en rolstoelpool

Op donderdag 30 oktober 2014 om 10.00 uur geeft wethouder Han Hefting in zorgcentrum Middelwijck in Middenbeemster het startsein voor de scootmobiel- en rolstoelpool in Beemster.

Gemeenten in Zaanstreek-Waterland hebben scootmobiel- en rolstoelpools ingericht. Inwoners kunnen bij deze pools een scootmobiel of een rolstoel lenen. Daarvoor is geen Wmo-indicatie nodig. Wel moeten geïnteresseerden eerst instructielessen volgen voordat de scootmobiel geleend kan worden. Hiervoor betaalt men een eigen bijdrage van € 20.

Als de geïnteresseerde goed met een scootmobiel overweg kan, wordt na het ondertekenen van een bruikleenovereenkomst, een leenpas van de pool verstrekt. Hiermee kunnen scootmobiels en rolstoelen geleend worden in de gehele regio Zaanstreek-Waterland. Voordeel hiervan is dat als men bijvoorbeeld in Beemster woont en een dagje wil winkelen in Purmerend of Zaandam, men met de auto naar de stad rijdt en daar een scootmobiel kan lenen. Het lenen van een rolstoel of scootmobiel is verder gratis.

Het opzetten van de pools wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie kan een folder worden aangevraagd bij de gemeente Beemster via het Klant Contact Centrum van de gemeente Purmerend, telefoonnummer (0299) 452 452.