Resultaat veiling groepsaankoop zonnepanelen bekend

De veiling van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie heeft een flinke korting opgeleverd voor alle deelnemers. De groepsaankoop is gestart door Noord-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijk consumentencollectief iChoosr. 4.285 inwoners uit de provincie schreven zich in voor deze actie, waarvan maar liefst 206 inwoners uit Beemster.

“Een uitstekend resultaat”, reageert wethouder Dick Butter tevreden. “Zonnepanelen maken gemeente Beemster duurzamer. Het is ook een speerpunt in ons actieprogramma Duurzaamheid gemeente Beemster”. De deelnemers ontvangen uiterlijk 27 mei een aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem met de scherpe prijs uit de veiling.

Succesvolle veiling

De uiteindelijke prijs van een zonnepanelensysteem is door de succesvolle veiling gemiddeld 18% lager dan de indicatieprijs bij inschrijving. De scherpe prijs kan bij een groepsaankoop worden behaald door inkoopvoordeel van de leverancier, maar bovenal door logistiek voordeel. Doordat veel deelnemers uit dezelfde regio komen, kunnen de werkzaamheden goed worden georganiseerd.

En de winnaar is… Sungevity!

Alle leveranciers die meebieden in de veiling doorlopen vooraf een uitgebreid kwalificatieproces op basis van bedrijfsvoering, ervaring en financiële stabiliteit. De veiling wordt gewonnen door de leverancier die het beste bod doet in de veiling. Sungevity is de winnende leverancier van deze groepsaankoop en doet een kwalitatief hoogwaardig aanbod aan alle deelnemers.

Wie is Sungevity?

Sungevity is opgericht in de Verenigde Staten en internationaal actief. Ze hebben tienduizenden zonnesystemen over de hele wereld geïnstalleerd. In Nederland doen ze dat sinds 2011 met het Amsterdamse IJburg als groen Europees hoofdkwartier. Sungevity heeft naam gemaakt met Remote Solar Design: een simpel maar zeer nauwkeurig concept dat satellietbeelden gebruikt om per adres de meest ideale opstelling van zonnepanelen te berekenen. Directeur Frank Goovaerts streeft ernaar om mensen energiebewuster te maken en naar stralende zonnepanelen op zoveel mogelijk daken. “Dat kan alleen als de klanten tevreden zijn met hun eigen zonne-energie. Ik kijk er dan ook naar uit om iedereen die aan deze actie meedoet van een mooi en betrouwbaar zonnesysteem te voorzien,” aldus Goovaerts.

Verduurzaming van de provincie

Dit is de vijfde groepsaankoop SamenZonneEnergie in Noord-Holland. Via eerdere groepsaankopen zijn in de provincie al meer dan 65.000 zonnepanelen geplaatst. Gemeenten zetten hiermee dus een grote stap in de verduurzaming van de provincie. Bovendien besparen nieuwe zonnepaneleneigenaren de komende decennia aanzienlijk op hun energierekening.

Meedoen kan nog

Om zoveel mogelijk inwoners van Noord-Holland de mogelijkheid te bieden van dit aanbod te profiteren, blijft de inschrijving voorlopig open, totdat de maximale capaciteit is bereikt. Nieuwe deelnemers ontvangen direct een aanbod van Sungevity met de scherpe prijs uit de veiling. Vrijblijvend inschrijven kan via www.SamenZonneEnergie.nl. Iedereen heeft tot en met uiterlijk 28 juni de tijd om te beslissen of ze het aanbod accepteren.