PWN vernieuwt drinkwaterleiding deel Rijperweg

Wellicht heeft u de borden en hekwerken op de Rijperweg wel zien staan. Wat is er aan de hand? Welnu, PWN vernieuwt een deel van de drinkwaterleiding vanaf de Keyserkerk naar Rustenhoven Middenbeemster.

Het levert op de Rijperweg enige overlast op door de beperkte wegbreedte en werkruimte die nodig is. Tijdens werktijden (7:00 uur tot 17:00 uur) begeleiden verkeersregelaars het verkeer. Na de werktijden worden de hekken richting de berm geschoven. De werkzaamheden duren ongeveer een maand (tot 29 oktober).

Nieuwe methode

PWN gebruikt een betrekkelijk nieuwe methode om de huidige gietijzeren drinkwaterwaterleiding in de grond te vernieuwen. Het gaat volgens de methode pipe-cracking, waarbij de oude leiding ondergronds wordt vervangen door een nieuwe leiding. Hiervoor worden langs het tracé drie gaten gegraven die na afloop weer netjes worden hersteld. Deze methode geeft minder overlast voor de omgeving, bespaart tijd en daarmee ook kosten. De huidige bomen kunnen dus blijven staan zonder dat deze schade oplopen.