HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

Monument bij NH kerk

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Droogmakerij De Beemster heeft de gemeente besloten voor de huidige en de toekomstige generatie een blijvend en tastbaar object achter te laten dat herinnert aan de unieke structuur van De Beemster. Dit is gerealiseerd in de vorm van een monument op het erf van de  Nederlands Hervormde kerk in Middenbeemster.

Polderbowl

Van dit monument is ook een kleiner formaat gemaakt, de Polderbowl. Het college wil tegemoet komen aan de reacties over de hoogte van het bedrag van de Polderbowl en heeft besloten de prijs te verlagen van € 198,- naar € 125,- (inclusief BTW).

Het ontwerp van het monument en dus ook van de Polderbowl is gebaseerd op het unieke rasterwerk van vierkanten van wegen en waterwegen. De schaal is gemaakt in een gelimiteerde en symbolische oplage van 400 stuks en is een op schaal gemaakte miniatuurweergave van De Beemster (1 : 30.000). De Polderbowl is vervaardigd uit gegoten aluminium en aan de onderkant voorzien van kunststof beschermdopjes. De afmetingen zijn: 39 x 30 x 7 cm (LxBxH).

De schaal is ingepakt in een stevige doos met een bijgevoegd certificaat waarop meer informatie over De Beemster en de Polderbowl staat vermeld. U krijgt ter betaling een factuur toegestuurd.

Wilt u een Beemster schaal aanschaffen, verzoeken wij contact op te nemen met het Bestuurssecretariaat van de gemeente Beemster telefoonnummer 0299-452452 of bestuurssecretariaat@beemster.net.

Ontwerper Frederik Roijé