Minder inkomen door corona? Vraag TONK aan

Ondernemers en inwoners die door de coronacrisis fors minder inkomen hebben, kunnen in aanmerking komen voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Dit is een van de noodmaatregelen die door de gemeente wordt uitgevoerd. De regeling geldt voor Purmerend en Beemster.

De TONK is een tegemoetkoming in noodzakelijke (privé)kosten, gericht op woonlasten en vaste lasten zoals gas en elektriciteit. TONK is in de meeste gevallen een gift en hoeft dus later niet te worden terugbetaald. Wethouders Werk en inkomen en Economie Mario Hegger (Purmerend) en Jos Dings (Beemster) sporen inwoners en ondernemers aan om gebruik te maken van de regeling: ‘We hebben veel mogelijkheden om ondernemers te helpen, maar er zijn natuurlijk veel meer mensen die door corona hun inkomen grotendeels verloren zijn. TONK kan net dat beetje lucht geven, waardoor mensen weer kunnen rondkomen.’

Aanvragen

Er zitten voorwaarden aan de TONK-regeling voor ondernemers en particulieren. Ondernemers die meer willen weten over TONK kunnen het beste bellen met het ondernemersloket op (0299) 452 400 of mailen naar ondernemersloket@purmerend.nl. Particuliere inwoners kunnen mailen naar tonk@purmerend.nl of bellen naar (0299) 452 452. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.purmerend.nl/tonk.