'MijnGemeente app’ beschikbaar voor inwoners Beemster

Een losse stoeptegel, kapotte lantaarnpaal, zwerfafval of overhangend groen zijn niet alleen vervelend, maar kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Gemeente Beemster vindt het belangrijk dat inwoners dit snel kunnen melden. Zij gaan daarom werken met de ‘MijnGemeente’ app. Een digitaal systeem om meldingen en klachten in de openbare ruimte door inwoners simpel en digitaal te melden. Vervolgens worden ze op het stadhuis geregistreerd, gemonitord en door medewerkers in de buitendienst afgehandeld.

Meldingen konden altijd al doorgegeven worden aan de balie op het stadhuis, telefonisch en via de website, e-mail of sociale media, maar daar is de MijnGemeente app bijgekomen. Een foto van de situatie en een korte omschrijving zijn genoeg. Zodra de gemeente een melding heeft ontvangen, wordt deze in behandeling genomen. Is de melding afgehandeld, dan ontvangt de melder hierover een e-mail. 

Sneller en overzichtelijker

Wethouder Aagje Zeeman: "Er waren al apps beschikbaar waarin meldingen uit de openbare ruimte konden worden gedaan. Deze app heeft echter voordelen ten opzichte van de oude. Er zit geen medewerker meer tussen die meldingen die per mail, telefoon of externe app binnenkomen over hoeft te typen. De melding komt direct binnen bij de verantwoordelijke afdeling. Dit maakt deze werkwijze sneller, overzichtelijker en vooral efficiënter." 

MijnGemeente app downloaden

De app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de Appstore, de Android versie via de Google Playstore. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden.