Leden gezocht voor de Jeugdraad van de gemeente Beemster

De gemeente Beemster heeft het plan een Jeugdraad op te richten. Daarom zijn wij op zoek naar 8 jongens en/of meiden die op het voortgezet onderwijs zitten en in de Beemster wonen. Je weet wat de jongeren willen en nodig hebben en je vindt het leuk om met politiek bezig te houden.

Wat doet de Jeugdraad?

De Jeugdraad komt op voor de jongeren in Beemster. Zij wordt gevraagd mee te denken over voorzieningen voor jongeren in Beemster. In 4 á 5 vergaderingen komt zij tot een voorstel, om dit vervolgens te presenteren aan de leden van de gemeenteraad.  

Kinderraad

De jongere versie van de Jeugdraad, de Kinderraad, bestaat nu drie jaar (kinderen tot en met groep 8). In de drie jaar hebben zij aan de gemeenteraad voorstellen gedaan over bijvoorbeeld speelvoorzieningen en verkeersveiligheid. Ook is mede door hen de “Week tegen het pesten” georganiseerd. De Kinderraad heeft voor deze voorstellen een budget ontvangen om haar ideeën tot uitvoering te brengen.

Interesse?

Ben jij een jongen of meisje uit onze gemeente en lijkt het je leuk om op te komen voor de jongeren in Beemster. Durf jij het aan de plannen te presenteren aan de gemeenteraad? Geef je dan op!

Ken jij iemand die in aanmerking komt voor de jeugdraad? Zorg ervoor dat hij/zij weet dat er naar hem of haar gezocht wordt!