Inwoner Beemster overleden door coronavirus

Op 24 maart 2020 is een 79-jarige inwoner uit Beemster overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is daarmee het eerste overlijden van een inwoner uit Beemster.

Burgemeester Joyce van Beek: “Vandaag kreeg ik het verdrietige bericht dat een 79-jarige inwoner uit Beemster in het ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en ik wens hen sterkte en troost toe.”
 
Dit verdrietige nieuws is meteen een waarschuwing voor ons allemaal. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk ook echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Houdt u strikt aan de deze hygiëne- en andere maatregelen; vooral 1,5 meter afstand van elkaar houden is van groot belang. Niet alleen voor uzelf, maar juist ook ter bescherming van onze kwetsbare medemens.”
 
Ook twee andere Beemsterlingen zijn inmiddels positief getest. Het werkelijke aantal corona- besmettingen in de Beemster is vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen zij die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen moeten worden en zorgverleners worden nog getest.