Besloten is de dienstverlening in het stadhuis Beemster nog niet voort te zetten. U kunt digitaal een afspraak maken voor de aanvraag van een rijbewijs, identiteitskaart en paspoort, voor overige afspraken belt u met 0299 - 452 452.

Over het coronavirus in Beemster en Purmerend

Informatie voor ondernemers

Horeca in Purmerend en Beemster mogen weer open

Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mogen horecazaken in Purmerend en Beemster hun deuren weer openen. Dat is goed nieuws voor horecaondernemers. En het is natuurlijk fijn voor mensen uit Beemster en Purmerend dat er wat meer ruimte komt om leuke dingen te doen. Maar bezoekers en ondernemers moeten er wel samen voor zorgen dat het horecabezoek op een veilige manier plaatsvindt.

Spelregels

Er gelden dan ook spelregels: een café of restaurant mag binnen maximaal 30 gasten ontvangen. Voor een plek binnen is het verplicht om te reserveren. Tafels staan 1,5 meter uit elkaar. Voordat gasten naar binnengaan of plaatsnemen op het terras, wordt ze gevraagd of ze klachten hebben. Gasten die met drie of meer personen komen, wordt ook gevraagd of ze uit hetzelfde huishouden komen.

Tijdelijk terras

Om ondernemers en gasten meer ruimte te geven, kunnen ondernemers tijdelijk hun terras uitbreiden of een nieuw terras plaatsen. Daarvoor kunnen ze versneld een vergunning aanvragen bij de gemeente. Ook hebben de gemeenten een 1,5 meter coach aangesteld die ondernemers kan helpen om samen te sparren over de indeling van hun terras, winkel of restaurant. 

Ook bezoekers verantwoordelijk

Bezoekers van een restaurant of café zijn ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid: blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt, was je handen bij binnenkomst, schuif niet met tafels, betaal het liefst contactloos en volg de aanwijzingen op van het horecapersoneel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.