Gemeente maakt kennis met nieuwe inwoners

Op woensdag 7 september organiseerde de gemeente kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners in het gemeentehuis in Middenbeemster. Burgemeester Joyce van Beek verwelkomde alle inwoners die tussen 1 december 2014 en 1 juli 2016 in de gemeente Beemster zijn komen wonen. Deze mensen ontvingen een persoonlijke uitnodiging.

De meeste nieuwe inwoners zijn zich er van bewust dat ze in een UNESCO werelderfgoed zijn komen wonen, maar Beemster heeft nog zoveel meer te bieden. Daarom organiseerde de gemeente speciaal voor nieuwe inwoners een geslaagde kennismakingsbijeenkomst.

Boeiende presentatie

De genodigden kregen een boeiende presentatie over de gemeente Beemster en het werelderfgoed. Hoe is Beemster ontstaan en hoe zien wij de toekomst? Verder waren tal van verenigingen en instanties aanwezig om zich voor te stellen. Zo maakten de bezoekers op informele en prettige manier kennis met elkaar en de mogelijkheden die de Beemster samenleving biedt.

Praatje

Uiteraard wonen sommige genodigden al iets langer in Beemster, waar anderen zich juist recentelijk pas gevestigd hebben. Voor die eerste groep heeft Beemster wellicht iets minder geheimen, maar toch wilde de gemeente ook graag kennis met deze bewoners maken. Daarom waren burgemeester, wethouders en raadsleden aanwezig, maakten een praatje en stelden zich aan de bezoekers voor.