Gemeente en KPN NetwerkNL geven startsein voor aanleg glasvezelnetwerk

KPN NetwerkNL maakt vandaag bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen in Middenbeemster. De uitrol in Middenbeemster is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. De gemeente is blij dat Middenbeemster glasvezel krijgt. Op 19 augustus starten de werkzaamheden in Middenbeemster.

Datagebruik stijgt met 30%

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en is Middenbeemster klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, aldus Fred Hoogewerf, Projectmanager bij KPN NetwerkNL. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in onderstaand aansluitgebied en sluit de woningen kosteloos aan.


Een overzicht van het aansluitgebied in Middenbeemster

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 21 augustus elke woensdag van 12.00 tot 18.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt aan de Rijperweg, ter hoogte van de DEEN. Bewoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.