Geld voor duurzaam verbouwen

Overweegt u om uw woning energiezuiniger te maken of heeft u plannen om duurzaam te verbouwen?

Dan kunt u denken aan energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-,vloerisolatie of HR++ glas. U bespaart daarmee niet alleen op uw energierekening, maar draagt ook bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot.

Duurzaamheidssubsidie

De gemeente ondersteunt u daarbij met een duurzaamheidssubsidie.

Met een duurzaamheidssubsidie kunt u via de gemeente 15% (tot een maximum van € 1.000,-) terugkrijgen op uw investeringskosten voor het energiezuiniger maken van uw huis. De gemeente stelt in 2018 een budget beschikbaar van € 40.000,-. Wees er wel snel bij, want op = op!

Ga naar meer informatie en het aanvragen van de duurzaamheidssubsidie

Meer subsidieregelingen

Er zijn nog veel meer subsidie- en andere regelingen, waarmee u veel geld kunt besparen wanneer u uw woning, bedrijf of instelling energiezuinig wilt maken of duurzaam wilt verbouwen.

Voorbeelden

Zo is er de subsidieregeling SDE+, is er een energiebespaarlening voor Verenigingen van Eigenaren, een subsidieregeling voor sportaccommodaties en meer.

Duurzaam Bouwloket

Kijk voor het totale overzicht van subsidieregelingen en onafhankelijk advies op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken op de website Duurzaam Bouwloket.