Financiële mogelijkheden voor een energiezuiniger huis

Vanaf 1 januari 2015 is het voor particuliere huiseigenaren verplicht om bij verkoop of verhuur van de woning een energielabel te hebben. Als woningeigenaar ontvangt u van de overheid hierover een brief met een folder. In de brief staat het voorlopige label van uw woning.

Het doel van het energielabel is het verbeteren van de energiezuinigheid van gebouwen. Met een energielabel kunnen kopers en huurders meteen zien of een woning zuinig is of niet. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en is beter voor het milieu.

Mogelijkheden voor een energiezuinig huis

Wilt u ook een energiezuinig huis? Er zijn genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen, zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-, vloerisolatie of HR++ glas. U bespaart niet alleen op uw energierekening, maar draagt ook bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot.

In de folder die u hierover binnenkort ontvangt vindt u tips over hoe u energiebesparende mogelijkheden voor uw woning kunt financieren.