Extra textiel inzamelcontainer op Rijperweg nabij Deen

Op zaterdag 11 juni heeft kringloop Noppes met goedkeuring van de gemeente een extra textiel inzamelcontainer geplaatst op de Rijperweg bij Deen Supermarkt. Dit was hard nodig, omdat de bak die er stond regelmatig vol zat.
In Middenbeemster stonden al op 3 locaties textiel inzamelcontainers waar bewoners gedragen kleding en schoenen in kwijt kunnen. De containers worden 2 keer per week geleegd door medewerkers van Noppes, die tevens eigenaar is van de containers en deze onderhoudt.

Klachten

De afgelopen periode waren er veel klachten over de inzamellocatie bij de Deen. Hier werd de bak regelmatig zo vol dat er textiel naast stond. Dat gaf uiteraard een rommelig straatbeeld en bewoners vonden dat, terecht, vervelend. Met de plaatsing van de extra container is de verwachting dat de overlast beperkt blijft.

Waar staan alle inzamelcontainers?

U vindt de textiel inzamelcontainers in de Klaas Hoogentoornlaan en de Rustenburg. En er staan nu dus 2 containers op de hoek prins Mauritsstraat/Rijperweg nabij Deen supermarkt.

Textiel inzamelacties

Noppes verspreid  5 keer per jaar huis-aan-huis plastic zakken voor de textiel inzamel actie. Alle ingezamelde textiel wordt door de medewerkers gesorteerd op kwaliteit een deel daarvan wordt weer verkocht via onze winkels de rest wordt voor andere doeleinden hergebruikt en zo onttrokken aan de afvalberg dus goed voor het milieu.

Contact

Het inzamelen van gebruikt textiel levert werk op voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en daarnaast helpt het om het milieu niet onnodig te belasten. Naast het inzamelen van textiel haalt Noppes op verzoek ook huisraad op. Hiervoor kunt u bellen met de Noppes vestiging in Purmerend via (0299) 411 001. Zelf komen brengen kan natuurlijk ook, 7 dagen per week.