HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

Even voorstellen: waarnemend burgemeester Karen Heerschop

Na vijf jaar het ambt van burgemeester te hebben vervuld in de Beemster heeft Joyce van Beek op 31 maart 2020 haar functie neergelegd. Vandaag, 1 april 2020, is Karen Heerschop benoemd tot waarnemend burgemeester van Beemster. Door de coronamaatregelen is er geen bijeenkomst waar de ambtsketen wordt overgedragen. Maar de nieuwe burgemeester stelt zich graag aan u voor.

“Het is een hele aparte tijd om nu burgemeester te worden van een nieuwe gemeente. Ik ben een mensen-mens. Mijn deur staat altijd open, maar nu even niet. Zonder de coronacrisis was ik allang met wethouders in een auto gestapt of op de fiets om bij verschillende projecten te kijken of kennis te maken met de ondernemersvereniging, Visit Beemster of het onderwijs. Helaas gaat dat nu niet.”, vertelt Karen Heerschop, waarnemend burgemeester van Beemster. Daarom dit interview als introductie.

“Zaken die eerst heel normaal waren, zijn nu bijzonder geworden. De bezoeken van de burgemeester aan de echtparen die 60 jaar zijn getrouwd, gaan nu niet door. Een paar weken geleden was dat geen issue, nu wel.”

Kent u Beemster?

“Ik woon in Hilversum, maar ik ken Beemster goed. Hiervoor was ik zes jaar waarnemend burgemeester van Zeevang, ook een agrarische gemeente. Ik nam deel aan de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en uit die tijd ken ik burgmeester Bijl goed. Dat komt nu heel goed van pas. Ik stap er zo weer in. Alsof ik niet weg ben geweest. Ik houd van historie, van monumenten en het behoud daarvan. Maar zonder er een glazen stolp overheen te zetten, want behoud doe je door ontwikkeling.”

Heeft u ervaring met gemeentelijke fusie?

“Tijdens mijn burgemeesterschap in Zeevang heb ik ervaring opgedaan met een fusie tussen gemeenten. Ook hiervan ken ik de procedures en de gevoeligheden die zo een proces met zich meebrengt. Ik vind het belangrijk dat de waarden van Beemster worden meegenomen in de uitwerking richting de nieuwe gemeente. Ik zie in de documenten dat daar al goed naar gekeken wordt. Ik zal daar de komende tijd waakzaam op zijn.”

Heeft u er zin in?

“Ik heb er ontzettend veel zin in. Zin om de mensen van Beemster te leren kennen. Zin om samen met Purmerend en beide gemeenteraden de fusie verder vorm te geven. Ik volg op Facebook ‘Wij zijn Beemster’. Daar zie ik allemaal prachtige foto’s van Beemster voorbij komen. Dan heb ik heel veel zin om mijn fotocamera te pakken en er op uit te trekken in Beemster, want naast roeien, tekenen en geschiedenis is fotografie een hobby van mij. Ik kijk daar enorm naar uit.”

Wilt u de Beemsterlingen nog iets zeggen?

“Ja, graag. Ik hoop dat we met elkaar deze coronacrisis snel onder controle hebben, zodat wij elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Voor nu houd ik graag contact via de mail, telefoon of een app. Ik zal de komende tijd samen met de wethouders bekijken hoe wij dit vorm gaan geven. Ik wens u allen het allerbeste de komende tijd. Blijf gezond. Zorg goed voor elkaar, want samen kunnen wij deze crisis aan.”