Besloten is de dienstverlening in het stadhuis Beemster nog niet voort te zetten. U kunt digitaal een afspraak maken voor de aanvraag van een rijbewijs, identiteitskaart en paspoort, voor overige afspraken belt u met 0299 - 452 452.

Over het coronavirus in Beemster en Purmerend

Informatie voor ondernemers

Doe mee met Burgernet

Bijdragen aan een veiligere gemeente? Dat kan! Al 1,5 miljoen Nederlanders zijn inmiddels aangemeld bij Burgernet, maar dit kan beter. Door samen te werken met gemeente en politie helpt u om uw buurt veilig te houden. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte of een vermist persoon kan opsporen.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen inwoners, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving  te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan inbraken, overvallen, vermissingen of doorrijden na een ongeval. 

Na een melding van bijvoorbeeld diefstal, inbraak, een vermist persoon of doorrijden na een aanrijding, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

Wat maakt Burgernet zo uniek?

  • Burgernet werkt met spraak- en sms-berichten, alsmede met e-mailberichten
  • Burgernet bereikt naast mobiele nummers ook vaste telefoonaansluitingen
  • Burgernet is lokaal gericht en bereikt haar deelnemers binnen ieders eigen postcodegebied
  • Burgernet is automatisch gekoppeld aan Twitter
  • Burgernet heeft ook een App waarmee overal berichten kunnen worden ontvangen.

Aanmelden

Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren.

Werkt of verblijft u vaak in een andere gemeente dan u woont? Geen probleem, ook dan kunt u zich aanmelden op uw werkadres of het adres waar u vaak verblijft.