Burgernetdeelnemers maken Beemster veiliger

Een veilige buurt, dat wil toch iedereen? U kunt daar zelf aan meewerken. Inmiddels zijn er al zo’n 1,5 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans is dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort. Eén op de tien Burgernetacties wordt al opgelost dankzij tips van deelnemers.

Wat kan Burgernet voor u betekenen?

Stelt u zich voor: u ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. U belt de politie om de inbraak te melden. Ondertussen ziet u de mannen in een blauwe bestelbus met hoge snelheid de straat uit rijden. Gelukkig kunt u een goed signalement van de mannen en de auto geven. De politie gaat direct naar ze op zoek en start een Burgernetactie.

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een paar minuten later een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de twee mannen in hun blauwe bestelbus. Een paar straten verderop ziet een oplettende Burgernetdeelnemer twee mannen een blauwe bestelbus in een garagebox parkeren. Hij belt gratis via 0800-0011 naar de meldkamer om de centralist te laten weten waar hij de mannen heeft gezien. De centralist speelt de informatie direct aan de politie door. Nog geen kwartier later kan de politie de twee verdachten in de garagebox aanhouden.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving  te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan inbraken, overvallen, vermissingen of doorrijden na een ongeval. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.burgernet.nl