Burgemeester Van Beek bezoekt Klokhuis Werelderfgoeddag

Televisieprogramma Het Klokhuis organiseert, samen met Stichting Werelderfgoed Nederland, op zaterdag 5 maart 2016 de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Nederland kent tien door UNESCO erkende werelderfgoederen, die op bijzondere wijze het verhaal vertellen van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. De gemeente Beemster is één van die erkende werelderfgoederen en burgemeester Joyce van Beek is daarom ook op 5 maart aanwezig.

De 10 werelderfgoederen die Nederland rijk is, zijn verspreid over heel het land, maar tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag kunnen bezoekers kennismaken met alle werelderfgoederen op een plek.

Proef kaas uit de Beemster

Proef verse kokkels van het wad, kaas uit de Beemster, Fryske Dúmkes en andere lekkernijen uit (de omgeving van) de werelderfgoederen. De Klokhuis Werelderfgoeddag is een dag vol activiteiten en workshops vanuit de tien werelderfgoederen in Nederland, unieke rondleidingen door de Van Nellefabriek, meet&greets met de Klokhuispresentatoren én de première van de tiendelige Klokhuisserie over Werelderfgoed in Nederland. Voorzitter Stichting Werelderfgoed Boris van der Ham maakt bekend welke plek in Nederland wordt uitgeroepen tot ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Het welkomstwoord is van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Toegang is gratis.

Klokhuis zendt 10-delige serie uit over werelderfgoed in Nederland

De 10-delige serie Het Klokhuis over werelderfgoed in Nederland gaat tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag in première en is vanaf 9 maart iedere woensdag om 18.23 uur te zien op NPO Zapp.

Meer informatie

Meer informatie over de Klokhuis Werelderfgoeddag of over het eraan gekoppelde tv-programma? Neem snel een kijkje op de officiële website van Het Klokhuis.