Burgemeester sluit drugspand

Burgemeester Van Beek heeft donderdag 24 oktober 2019 een woning, twee schuren en het bijbehorende erf aan de Noorddijk te Noordbeemster voor zes maanden gesloten. Bij de woning is op 16 augustus 2019 een grootschalige hennepkwekerij aangetroffen.
 
De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van woningen, lokalen en bijbehorende erven. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Van Beek betekent dat de huidige bewoner(s)/gebruiker(s) en anderen het pand voor zes maanden niet mogen betreden. Op de woning en de schuren die gesloten zijn, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.
 
De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning en de schuren als drugsadres te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Beemster. Elke inwoner van de gemeente Beemster moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.
 
Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000 of via fraudemeldpunt@purmerend.nl