Burgemeester Karen Heerschop ontsteekt blauwe verlichting gemeentehuis Beemster vanwege 75 jaar VN

Op maandag 19 oktober ontstak burgemeester Karen Heerschop de blauwe verlichting van het gemeentehuis in Middenbeemster. Gelijktijdig werden het bezoekerscentrum en de grote kerk in Middenbeemster ook blauw verlicht. Hiermee is het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties ook in gemeente Beemster zichtbaar.

In de week van 19 tot en met 24 oktober worden in heel Nederland gebouwen verlicht in de kleur van de Verenigde Naties. “De Verenigde Naties zet onder andere in op vrede en veiligheid, economische ontwikkeling en mensenrechten. Wij vinden het belangrijk aan te haken bij deze landelijke actie om ook lokaal het belang van de VN te onderstrepen”, aldus burgemeester Karen Heerschop.  

Op 24 oktober werden de Verenigde Naties opgericht en om dat te vieren worden van 19 tot en met 24 oktober door het hele land diverse activiteiten georganiseerd. Met de blauwe verlichting onderschrijft gemeente Beemster het belang van de vijf kerntaken van de Verenigde Naties: vrede en veiligheid, economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire zaken en internationaal recht.
 
Het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties zou ook slotstuk zijn van de viering van 75 jaar vrijheid, helaas konden deze door Corona geen doorgang vinden.