Belangrijke informatie rond evenementen in coronatijd

De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat evenementen vanaf 26 juni weer zijn toegestaan. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee! Dit betekent niet dat vanaf 26 juni alles meteen weer mogelijk is. Stap voor stap kunnen we steeds meer:

 • Vanaf 26 juni zijn alle evenementen op locaties waar mensen een vaste plaats hebben weer toegestaan.
 • Vanaf 30 juni kunnen met evenementen onder voorwaarden weer plaatsvinden (o.a. maximaal 24 uur per evenement, met maximaal 1 overnachting en met maximaal 25.000 bezoekers).
 • Vanaf 25 juli zijn meerdaagse evenementen toegestaan, waarbij de maximum van 1 overnachting vervalt, maar waarbij nog steeds extra voorwaarden gelden, zoals o.a. een coronatoegangsbewijs.
  Een coronatoegangsbewijs kun je aanmaken via de CoronaCheck-app of coronacheck.nl met:
  - een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud
  - een vaccinatiebewijs
  - een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud

Lees hier meer over alle voorwaarden die gelden voor of tijdens evenementen.

Fijn dat we met elkaar weer evenementen kunnen bezoeken en organiseren! Het is belangrijk om je aan de geldende regels en voorwaarden te houden, want die zijn er deze zomer nog steeds om corona onder controle te houden.

Houd daarom altijd de berichtgeving van de organisator van het evenement dat u bezoekt in de gaten. Alleen met elkaar kunnen we de evenementen in Zaanstreek – Waterland weer mogelijk maken.