Beemster Sportpenning voor Chris Vos en Beemster Cultuurprijs voor Dennis A-Tjak

De Sportpenning en de Cultuurprijs van de gemeente Beemster zijn op 10 maart 2014 uitgereikt. Uit handen van wethouder J.C. Klaver heeft de heer D.P. A-Tjak de Cultuurprijs ontvangen. Aan Chris Vos is de Sportpenning toegekend. In verband met zijn deelname aan de Paralympische Winterspelen in Sotsji kon Chris Vos niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij ontvangt de prijs op een later moment.

Sportspelden

De avond begon met de uitreiking van de Beemster sportspelden voor aanstormend talent. Suzanne Meiring is de winnares op basis van haar prestaties in de softbalsport. Daarna is de sportspeld voor de bijzondere categorie uitgereikt aan de organisatie van het Beemster Stratenvolleybaltoernooi. De sportspeld voor de opmerkelijke categorie ging naar Gertjan Ordeman en de Beemsterbroers voor hun deelname aan de Alpe d’HuZes.

Cultuurprijs

Genomineerden voor de Cultuurprijs waren de Culturele Commissie van 400 jaar Beemster, Feico de Leeuw (musical ‘Lang en gelukkig in de Beemster’), Dennis A-Tjak (fototentoonstelling ‘Ode aan de boeren’), Theo Koelstra (projectkoren Beemster) en de programmeurs van Onder de Linden. Vanwege het unieke karakter en de hoge kwaliteit van de foto’s is Dennis A-Tjak uitgeroepen tot winnaar van de Cultuurprijs 2014.

Sportpenning

Voor de Sportpenning waren er drie genomineerden, namelijk Chris Vos (Wereldkampioen Parasnowboarden 2012), Nynke Sminia (Brons Nederlands Kampioenschap eventing) en het eerste heren elftal van W.B.S.V (Kampioenschap zesde klasse seizoen 2012 - 2013). Vanwege zijn sportieve prestatie werd aan Chris Vos de Sportpenning toegekend.

De Beemster Sportpenning is voor de dertiende maal uitgereikt en de Beemster Cultuurprijs voor de zevende maal.