Beemster Polderbowl

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Droogmakerij De Beemster heeft de gemeente besloten voor de huidige en de toekomstige generatie een blijvend en tastbaar object achter willen laten dat herinnert aan de unieke structuur van De Beemster. Dit is gerealiseerd in de vorm van een monument op het erf van de  Nederlands Hervormde kerk in Middenbeemster. Hiervan is ook een kleiner formaat gemaakt, de Polderbowl. Het college wil tegemoet komen aan de reacties over de hoogte van het bedrag van de polderbowl en heeft besloten de prijs te verlagen van € 198,- naar € 125,- (inclusief BTW).

Het ontwerp van het monument en dus ook van de Polderbowl is gebaseerd op het unieke rasterwerk van vierkanten van wegen en waterwegen. De schaal is gemaakt in een gelimiteerde en symbolische oplage van 400 stuks en is een op schaal gemaakte miniatuurweergave van De Beemster (1 : 30.000). De Polderbowl is vervaardigd uit gegoten aluminium en aan de onderkant voorzien van kunststof beschermdopjes. De afmetingen zijn: 39 x 30 x 7 cm (LxBxH).

De schaal is ingepakt in een stevige doos met een bijgevoegd certificaat waarop meer informatie over De Beemster en de Polderbowl staat vermeld. De betaling loopt via een eenmalige machtiging, waarna de Polderbowl opgehaald kan worden in het gemeentehuis in Middenbeemster.

Wilt u een Beemster schaal aanschaffen, verzoeken wij u onderstaand formulier in te vullen en op te sturen naar de gemeente (Postbus 7, 1462 ZG Middenbeemster) of tijdens openingstijden persoonlijk op het gemeentehuis af te geven (Rijn Middelburgstraat 1 te Middenbeemster).

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar l.kaar@beemster.net.

Houdt u rekening met de gelimiteerde oplage, op is op!