HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

Beemster neemt extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan. Het college van B&W heeft daarom, in aanvulling op het landelijke noodpakket, lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers te helpen. Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend dat ondernemers kunnen bellen voor vragen of advies.
 
Lokale maatregelen
Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Ondernemers kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nl of te bellen met nummer (0299) 452 870.
  • Tot 1 juni 2020 stuurt de gemeente geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen.
  • De gemeente spoort eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur.

Een overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen staat op www.purmerend.nl/ondernemers.

Loket Ondersteuning Ondernemers
De gemeente heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht. Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Het pakket van maatregelen vanuit de rijksoverheid en de gemeente is groot en divers. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket ondernemers zich kunnen melden. Het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente adviseert en helpt hierbij. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0299) 452 400.

Ondernemers: help elkaar
Naast de maatregelen waartoe nu is besloten, bekijkt de gemeente of er nog meer mogelijk is om Beemster ondernemers te ondersteunen. Wethouder Dick Butter: “De consequenties van de coronamaatregelen zijn enorm voor veel ondernemers. We moeten elkaar helpen om door deze crisis heen te komen.”