Beemster Light Festival, 1 t/m 20 december 2019

Op 1 december 2019 is het precies 20 jaar geleden dat UNESCO aan Droogmakerij de Beemster de status werelderfgoed heeft verleend. Om dit te vieren wordt van 1 t/m 20 december het Beemster Light Festival georganiseerd. In dit festival werken ruim 30 buurtverenigingen, de 3 basisscholen, het
Beemster bedrijfsleven, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Beemster en Purmerend samen om De Beemster en haar kernen 20 dagen lang in de spotlights te zetten.

Turn on the lights – 1 december

Na een besloten bijeenkomst in de Keyserkerk in Middenbeemster zal de officiële opening van de eerste editie van Beemster Light Festival plaatsvinden met het Turn on the Lights.

Hierbij de uitnodiging om aanwezig te zijn bij het Beemster Light Festival –
Turn on the Lights, zondag 1 december om 16.30 uur,
Marktplein, Middenbeemster

De bezoekers worden ontvangen met een alcoholvrije bubbel, waarmee, na een optreden van het Beemster Kinder- en het Noord-Hollands Selectiekoor, burgemeester Joyce van Beek en heemraad Klazien Hartog zullen proosten op de officiële verjaardag van 20 jaar werelderfgoed Droogmakerij de
Beemster.

Daarna zullen de wandelaars van de fakkel/lichttocht met het ‘gezegende vuur’ onthaald worden. Dit vuur is tijdens de oecumenische ochtendmis gezegend in de Z-Inn Kapel in Zuidoostbeemster en steeds door twee wandelaars naar een volgende kern gebracht (via Midden-, Noord- en Westbeemster) om uiteindelijk bij de Keyserkerk in Middenbeemster het vuur aan te steken.

Na de dansshow van Dance Factory met lichteffecten volgt een spectaculaire lasershow, waarna er afgeteld wordt naar het moment dat de lichtjes aan gaan; Turn on the Lights. Een bijzonder
lichtobject zal daarna nog worden ontstoken, waarbij de Keyserkerk centraal staat. Aansluitend wordt met dj Brosias de verjaardag verder gevierd.

Alle lichtobjecten van het Beemster Light Festival zijn vanaf dat moment tussen 16.30 en 23.00 uur te bewonderen van 1 t/m 20 december 2019. Kijk voor meer informatie over het Beemster Light Festival op www.visitbeemster.nl of volg het Beemster Light Festival op Facebook en Instagram.