Bamestraweg op 31 augustus afgesloten in de avond- en nachtelijke uren

Op woensdag 31 augustus wordt de Bamestraweg in de avond- en nachtelijke uren afgesloten voor al het verkeer vanwege asfalteringswerkzaamheden. De weg gaat om 19:00 uur dicht. Het werk is naar verwachting om 4:00 klaar.

De werkzaamheden zijn nodig omdat het wegdek van de Bamestraweg op diverse plekken beschadigd is. Dit is niet op te lossen met plaatselijk noodherstel. De gemeente kiest er daarom voor het hele wegdek in één keer te vernieuwen.

De Firma Ooms uit Avonhorn voert de werkzaamheden uit. Om veilig aan de weg te kunnen werken wordt deze voor al het verkeer afgesloten. Door de klus te verplaatsen naar de avond- en nachtelijke uren is de verwachting dat de overlast voor weggebruikers minimaal is.

Omleiding

De Bamestraweg is een belangrijke verkeersader voor het vrachtverkeer van en naar de industrieterreinen van Middenbeemster: Insulinde en Bamestra. Vrachtverkeer kan omrijden via de Rijperweg – Jisperweg – Hobredeweg – Middenweg – N244 en vice versa. Hulpdiensten en andere weggebruikers die normaal gesproken de Bamestraweg rijden, rijden om via Middenweg – Rijperweg.