Baggeren in Middenbeemster

In opdracht van Gemeente Beemster, gaat loonbedrijf “de West” (uit de Westbeemster), de sloten en waterpartijen in Middenbeemster baggeren. Het gebied wat gebaggerd gaat worden bevindt zich ten noorden van de Rijperweg en ten oosten van de Middenweg. De werkzaamheden starten maandag 2 maart en zullen ongeveer een maand (afhankelijk van de weersinvloeden) duren.

Waarom baggeren?

Sloten en waterpartijen worden door bezinking van zand en slib na verloop van tijd ondieper. Hierdoor kan de doorstroming van het water belemmerd worden. Als er geen doorstroming meer mogelijk is, zal het water tot stilstand komen en leiden tot overlast. Bovendien is het zeer ongezond voor het leven in de sloot. Daarom is baggeren zo nu en dan noodzakelijk.

Voor het grootste gedeelte wordt de bagger met een kraan uit de sloot geschept. Op minder bereikbare plaatsen zal de aannemer werken met een duwboot. De bagger wordt uiteindelijk weggebracht naar de het baggerdepot aan de Jisperweg van het HHNK.

Overlast

Door de beperkte openbare ruimte kunt u overlast ervaren van het baggeren. Zowel de aannemer als de gemeente zullen dit zoveel mogelijk te zien voorkomen. Het is echter niet uit te sluiten. Daarvoor vragen wij om uw begrip. Voor nadere inlichtingen of opmerkingen over het baggerwerk kunt u contact opnemen met de beheerder, Marco van Wijk, via (0299) 452 452.