HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

Alcoholgebruik bij jongeren

Vanaf 1 januari 2014 is het strafbaar om aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen.  Ook mogen de jongeren onder de 18 jaar niet in het bezit zijn van alcohol op publiek-toegankelijke plaatsen (zoals op straat, café, restaurant of sportvereniging).

Ook de alcoholverstrekkers (zoals de supermarkt, horecagelegenheden en sportverenigingen) zijn strafbaar als zij aan jongeren onder de 18 jaar alcohol verkopen of schenken.

Met het verhogen van de leeftijdgrens voor alcoholhoudende dranken van 16 naar 18 jaar, wil de overheid jongeren beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol. Zo kan drankgebruik in de pubertijd en bij jong volwassenen de opbouw van de hersenen beschadigen.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.opgroeienzonderalcohol.nl.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met een pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon 0299-748004 of via e-mail info@cjgbeemster.