Aanbeveling nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Beemster heeft besloten mevrouw A.J.M. (Joyce) van Beek voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Beemster. In een extra raadsvergadering heeft de gemeenteraad dit op 20 januari 2015 op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten.

Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester bijna afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies daarover van de commissaris van de Koning, doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Streven is dat mevrouw Van Beek medio april 2015 kan worden geïnstalleerd tot burgemeester van Beemster.
 
Joyce van Beek is in de gemeente Leusden 8 jaar wethouder geweest voor het CDA (vanaf 2006) en daarvoor 4 jaar raadslid. Joyce van Beek is 45 jaar, geboren te Amsterdam en woonachtig te Leusden.
 
De gemeenteraad omschrijft Joyce van Beek als een verbindende persoonlijkheid met een sterke overredingskracht en als een prima netwerker. Joyce van Beek is resultaatgericht en heeft uitstekende sociale vaardigheden.
 
De burgemeestersvacature ontstond omdat huidig burgemeester, de heer H.N.G. Brinkman, kenbaar heeft gemaakt af te zien van een nieuwe ambtsperiode.
Voor de vacature hebben 37 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt.

Meer over de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.