HET GEMEENTEBESTUUR VAN BEEMSTER BEDANKT IEDEREEN DIE EEN STEENTJE BIJDRAAGT IN DEZE MOEILIJKE TIJD!

Lees meer over het coronavirus in Purmerend en Beemster

Informatie voor ondernemers

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken.

Bekijk hier hoe u wel in contact kunt komen en zaken kunt regelen met de gemeente

20 maart: Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

Op woensdag 20 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het waterschap plaats. Tijdens deze verkiezingen mag u dus twee keer stemmen.

Waar stem ik voor?

De Provinciale Staten zijn de schakel tussen de centrale overheid en de gemeente. Zij bepalen onder andere wat er gebeurt met het openbaar vervoer, de infrastructuur en het bouwen van nieuwe woningen en natuurgebieden. Ook kiezen zij eens in de vier jaar de nieuwe leden van de Eerste kamer.

Het Waterschap is eveneens ontzettend belangrijk. Zij zorgen voor schoon en genoeg water, en dat Nederland niet overstroomt. Tijdens deze verkiezingen brengt u een stem uit over de invulling van het bestuur en hoe de waterschapsbelasting besteed moet worden.

Weet u nog niet waar op u gaat stemmen? Tot 20 maart voeren verschillende partijen campagne. Zo maken zij duidelijk welke plannen zij hebben voor de provincie en het waterbeheer.

Waar kan ik stemmen?

Op uw stempas staat het adres van een stembureau dicht bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen; u kunt kiezen voor een stembureau naar uw keuze binnen de Beemster. Hieronder vindt u een overzicht van alle locaties waar u kunt stemmen. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden en geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

  • Gemeentehuis Beemster, Rijn Middelburgstraat 1, Middenbeemster
  • Dienstencentrum Middelwijck, Prins Beatrixpark 54, Middenbeemster
  • De Kerckhaen, Jisperweg 57, Westbeemster
  • Buurthuis Zuidoost, Middenpad 2, Zuidoostbeemster
  • Wooncentrum Zuiderhof, Zuiderhof 16, Zuidoostbeemster
  • De Bonte Klaver, Middenweg 49a, Noordbeemster

Sluiting publieksbalies burgerzaken wegens verkiezingen

De publieksbalies burgerzaken in het stadhuis in Purmerend zijn op woensdag 20 maart de gehele dag gesloten en donderdagochtend 21 maart tot 12.00 uur.

Meer informatie?

Alle aanvullende informatie over de verkiezingen vindt u via beemster.net/content/verkiezingen-2019.